Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

De Grootste jaarmarkt van Nederland

Jaarmarkt 2022

 • Een geslaagde Jaarmarkt 2022

  De Alphense Jaarmarkt 2022 is alweer voorbij, maar wat was het een fantastische dag! Van alle artiesten die overdag en ’s avonds spectaculaire optredens gaven tot het lekkere eten en natuurlijk het gezellig struinen over de grote markt. Kortom, een dag om niet snel te vergeten. In deze video staan veel hoogtepunten van de Jaarmarkt. Wat vond jij het leukste van deze dag? Veel kijkplezier en hopelijk heb je nu al zin in de Alphense Jaarmarkt 2023!

  https://player.vimeo.com/video/753777345?h=2b76dc7f36

 • De Jaarmarkt is begonnen

  Onze Alphense burgemeester is vandaag ook op de Jaarmarkt. Geniet van de markt, het lekkere eten, het spectaculaire entertainment programma en alle andere activiteiten! Gebruik #jaarmarktalphen op Facebook en jouw bericht verschijnt op het grote LED-scherm op het Rijnplein.

 • Jacky Meets Kiers & band
  JP Witteman

  Op en top groove, rhythm ’n blues & jazzy klanken met de bekende tenorsaxofonist Wouter Kiers Wouter en zijn band spelen samen met zangeres Jacky, die het publiek weet te raken met haar warme en krachtige stem. Met deze vijf-koppige live band wordt het een groot feest! Van 12-16 spelen ze op het Hemaplein! Be there

 • DOWNLOAD DE JAARMARKT APP
  KDApps

  Via de app “Jaarmarkt Alpen aan den Rijn” kan jij precies zien welk programma er per locatie is. Daarnaast staat er informatie over de Estafette en de Kermis. Verder bevat de app het laatste nieuws en natuurlijk de sponsors en extra info over de Jaarmarkt. Er is zelfs een interactieve plattegrond beschikbaar, waar alle locaties duidelijk aangegeven staan. Het is ook mogelijk om te zien waar jij bent t.a.v de locatie. De app is dus een handig hulpmiddel voor op de dag van de markt zelf.

 • De Havenzangers 2.0

  Dit jaar staan De Havenzangers op het Rijnplein! Aanvankelijk was het energieke duo gespecialiseerd in oud-Hollandse zeemansliedjes. De band is vooral in het Nederlandse schnabbelcircuit bekend, maar heeft eind jaren tachtig ook in de Verenigde Staten en Canada getoerd Om 20:30 kan je dus genieten van een optreden van de Havenzangers!

 • John de Bever

  John de Bever weet met zijn nummer ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ heel Nederland voor zich te winnen. Jij kan het nummer vast meezingen! Maar John de Bever heeft nog veel meer muziek. Zijn winnaarsmentaliteit, zijn uitstraling én het feest dat bij elk optreden
  weer ontstaat, maakt het plaatje compleet. Fantastisch dat John de Bever dit jaar op de Alphense Jaarmarkt zal optreden op het Rijnplein
  (22:15-22:45) Hier moet je natuurlijk bij zijn!

 • Goocheme Goochelshow

  Dit jaar op het Rijnplein: de Goocheme Goochelshow! Tommy droomt zijn hele leven al van een carrière als goochelaar en heeft daar werkelijk alles voor over. Helaas loopt niet alles volgens plan en daar kunnen jullie van meegenieten. Met zijn onnavolgbare trucs zorgt hij voor een te gekke show met een heus hahaha huh? -effect. Om 13:30 is de show te zien op het Rijnplein.

 • De feestband The Night Flight

  Dé feestband van dit moment staat dit jaar op het Rijnplein! The Night Flight zorgt met een 9-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show. De band speelt maar liefst twee sets van een uur (19:30-20:30 & 21:00-22:00). Dit wil je niet missen!

 • Familie De Bruyn

  Maak kennis met de spectaculaire showband: Familie De Bruyn
  De verschillende familieleden brengen de muzikale huiskamersfeer overal waar ze worden geboekt. Met een upright piano, bescheiden drumkit, klinkend koper en een paar knusse schemerlampen maakt Familie De Bruyn een muzikaal bruincafé van elke feestelijke gelegenheid groot of klein. En traditiegetrouw geheel op verzoek. Welk nummer zou jij graag willen horen? Met twee sets speelt Familie de Bruyn het hele Rijnplein plat (15:30 & 16:30).

 • PARTY PEOPLE OPGELET

  STUK bestaat uit Giel de Winter (DJ) en Stefan Jurriens (MC). Je zal ze voornamelijk kennen van hun eigen YouTube kanaal StukTV, waar ze samen met Thomas van der Vlugt bizarre, grappige en uitdagende content maken. Maar als DJ’s staan ze inmiddels ook bekend om hun hoge party-gehalte en energieke liveshows. Stilstaan is geen optie! Tijdens een set van Stefan en Giel wordt de hele boel gesloopt. Van 23:00-23:30 zal STUK de avond vol muziek en gezelligheid afsluiten. Een ding kunnen we jullie beloven, met STUK gaat het dak eraf!!

 • Robert Sand opent avondprogramma op het Rijnplein

  Niemand minder dan zanger Robert Sand zal het spectaculaire avondprogramma op het Rijnplein openen. Robert Sand is al jaar en dag een graag geziene gast op feesten, partijen en evenementen. Met zijn eigen hits als ‘Waar doen we het anders voor’ en ‘Het is wat het is’ maakt hij direct sfeer op het podium en op het plein. Daarnaast zingt Robert bekende feest meezingers. Wees op tijd, want een half uurtje Robert Sand is zo voorbij!

 • Preview Drums United ‘Birth of the Beat’

  Drums United brengt met ‘Birth of the Beat’ de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is! Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine. Drums United speelt op 26 januari 2023 in Theater Castellum. Om 14:30 kan je alvast genieten van een indrukwekkende preview van Drums United op het Rijnplein. Wees erbij!

 • Preview Assepoester de musical

  Castellum presenteert: Assepoester de musical

  In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal van Assepoester tot leven. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong én oud! Op 26 maart 2023 is deze spectaculaire musical te zien in theater Castellum. Nieuwsgierig? Op het Rijnplein om 14:00 uur kan je kijken naar een preview met aansluitend een MEET & GREET met Assepoester!

  https://theatercastellum.nl/evenement/26-03-2023/assepoester-de-musical-4.html

 • Lijst Kermisattracties Jaarmarkt 2022

  Tijdens de Jaarmarkt kan je ook dit jaar weer veel plezier maken op de kermis! De kermis is van 16 tot en met 21 september op het CP Mulderveld naast ARC.

  Nieuwe attracties dit jaar:
  Speed Booster
  Ejection Seat (kogel)

  De top attracties van afgelopen corona-editie zijn er ook weer. De ATW 65 meter hoge zweefmolen en de populaire Reactor waar je 4 tot 5 G te verduren krijgt op een ronde schijf die 20 meter hoog gaat.

  De jaarlijks terugkerende attracties zijn er ook weer zoals:
  Break dance
  Caribean beach polyp
  Funhouse
  Glazen doolhof
  X factory

  Voor de kinderen:
  Buggie ride
  Aladdin draaimolen
  Trampoline
  Familie Achtbaan

 • Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren”

  Het Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren” zal dit jaar twee keer optreden op het Rijnplein (12:00-12:30 & 13:00-13:30). Wist je dat het koor al bestaat sinds 1997? Geniet van een meerstemmige vertolking van shanty’s en zeemansliederen door “De Kreunende Sluisdeuren”!

 • PearlyGates – Bluesrock with a hard edge

  De band PearlyGates is blues-rock cover band van muziek uit de jaren ’60 tot heden. Met muziek van artiesten als Walter Trout en Gary Moore en van bands als Pink Floyd en Deep Purple, heeft Pearlygates een setlist gecreëerd met een grote diversiteit, die garant staat voor een geslaagd optreden.
  Van 12:00-16:00 staat deze geweldige band op het podium in de Paradijslaan. Be there!!

 • Walk the plank
  YouTube

  Ben jij een echte waaghals? Daag jezelf uit en loop over een 20 cm brede plank op 160 meter hoogte. Walk the plank is de grootste virtual reality hit van het moment.

  Door de VR-bril lijkt het levensecht!
  Bekijk op https://www.youtube.com/watch?v=Z42_5OOaBs0 voor alvast een voorproefje. Neem van 10:00-16:00 gratis deel aan Walk the plank in de Paradijslaan. Alleen als je durft natuurlijk!!

 • Programma Burgermeester Visserpark

  In het Burgermeester Visserpark is genoeg te doen! Van een kleedjesmarkt waar je gratis je spullen kan verkopen (08:00-12:00) tot een reuzestormbaan van 21 meter en gratis workshops en schminken voor kinderen by Maya (10:00-16:00)

  Als klap op de vuurpijl kan je van 12:00-16:00 genieten van spectaculaire mountainbike shows gegeven door Nederlands kampioen Patrick Smit

 • Dans mee tijdens “Heel Alphen Danst”

  Dit jaar op het Thorbeckeplein: ‘Heel Alphen danst’ onder begeleiding van Master Salsa danser Piet van Leeuwen. Dansscholen uit Alphen aan den Rijn en omstreken kunnen van 10:00-16:00 dans demo’s geven en hun talent laten zien. Ook kunnen ze het publiek kennis laten maken met hun dansstijl. Voor de ruimte, dansvloer en de techniek wordt gezorgd. Naast een leuke ervaring, kan je tijdens ‘Heel Alphen danst’ je dansschool en dansstijl promoten. Het betreft geen danswedstrijd, maar een gezellige demodag voor dansend Alphen. Aanmelden en meedoen is kosteloos.

  Dansscholen die mee willen doen, kunnen zich nog steeds aanmelden door een mailtje te sturen met hun naam, telefoonnummer en dansstijl naar: perry@partyregelaar.nl

  freepik.com
 • Download de laatste versie
  KDApps

  Van zowel Android als iOS is er een laatste versie van de app beschikbaar. Mocht je hem nog niet hebben, zoek naar Jaarmarkt om hem te downloaden in Google Play of in de Apple App Store.