Nieuws 

Openingstijden Kermis 2020

Openingstijden Kermis 2020

Van 11 t/m 16 september is er weer kermis in Alphen. Natuurlijk wordt er daar rekening gehouden met de coronamaatregelen.

De openingstijden zijn als volgt:

Vrijdag 11 september: 13:00-23:00 uur

Zaterdag 12 september: 13:00-23:00 uur

Zondag 13 september: 13:00-22:00 uur

Maandag 14 september: 14:00-22:00 uur

Dinsdag 15 september: 14:00-22:00 uur

woensdag 16 september: 13:00- 23:00 

 

Meer informatie over de attracties die je kan verwachten, volgt snel!

Alphense Jaarmarkt dit jaar afgelast

De Alphense Jaarmarkt gaat dit jaar niet door. Er is gekeken of het mogelijk was om een aangepast programma te maken waar er 1,5 meter afstand gehouden kon worden. Iedereen die ideeën heeft ingestuurd voor het aangepaste programma wordt bedankt, maar helaas is het dit jaar niet mogelijk om iets te realiseren door de gevolgen van de coronamaatregelen. 

De ideeën worden meegenomen voor volgend jaar als dat mogelijk is.

De kermis zal dit jaar in aangepaste vorm wel doorgaan. 

 

Dit jaar geen Jaarmarkt, wel kermis en kleine podia

PERSBERICHT

 

Na uitgebreide afwegingen en constructief overleg met de Burgemeester (mw. Spies), de gemeentediensten en de kramenexploitant heeft de stichting Jaarmarkt Alphen aan den Rijn met pijn in het hart besloten om dit jaar geen Jaarmarkt te organiseren.
Steeds hebben wij onderzocht op welke wijze de markt wel zou kunnen doorgaan, maar helaas.
Nadat uit de persconferentie van Mark Rutte afgelopen woensdag bleek dat ook in september de maatregel van met name de 1,5 meter afstand nog van kracht blijft, is handhaving van deze maatregel op dit evenement met zoveel bezoekers praktisch onmogelijk.

 

“Nu speculeren op een voortijdig einde van deze maatregelen en doorgaan met de organisatie levert wel veel kosten op, maar als blijkt dat het in september toch niet kan doorgaan, staan daar geen inkomsten tegenover” aldus Hans van Beek (voorzitter stichting Jaarmarkt).

 

De stichting beraadt zich nog op het organiseren van kleine locatie/plein-evenementen waarvoor de stichting ook graag ideeën krijgt aangereikt (info@jaarmarktalphenaandenrijn.nl).

 

Met de kermisexploitant gaat de stichting Jaarmarkt wel de vergunning aanvragen en kijken hoe, met inachtneming van alle maatregelen, een veilige kermis aan de Thorbeckestraat gebouwd kan worden (kermis van 11 tot en met 16 september).

 

---EINDE PERSBERICHT---

Openingstijden Alphense Brug

De Alphense brug zal NIET de hele dag open en dicht gaan.
I.o.m. de Provincie is er gekozen, ivm de drukte op de Jaarmarkt, om te kiezen voor 2 openingstijden van de brug zodat boten er alleen op die tijden doorheen kunnen varen.
De Alphense brug zal open gaan tussen 11.30 en 12.00 uur en van 13.30 – 14.00 uur.
Na 16.30 uur zal de normale dienstregeling van de brug weer van toepassing zijn.

Wolter Kroes

Wolter Kroes

Wolter Kroes is een van Nederlands bekendste en populairste feestartiesten met hits als Viva Hollandia en Ik heb de hele nacht liggen dromen. Dit jaar is Wolter Kroes de afsluiter van het spectaculaire avondprogramma van de Jaarmarkt. Om 23:00 zal Wolter Kroes optreden op het Rijnplein
Dat gaat een groot feest worden!

Het Feestteam

Het Feestteam

Het Feestteam wordt gevormd door Stan en Frank. Sinds 1999 weet het Feestteam met meer dan 75 feestknallers keer op keer van elke evenement een feest te maken! Van 21:30-22:00 komt het feestteam een feestje neerzetten op het Rijnplein. Met wie kom jij genieten van dit feestelijke optreden?

Hermes Houseband

Hermes Houseband

Al meer dan 30 jaar speelt de Hermes House Band elke zaal plat en vandaag de dag staat de HHB nog steeds door heel Nederland en internationaal op het podium. De klassiekers zorgen ervoor dat iedereen altijd de tekst mee kan zingen en de aanstekelijk danspasjes zorgen dat niemand stil kan blijven staan. Kortom: De Hermes House Band is eeuwig jong en gegarandeerd feest! Hermes House Band zal meerdere keren optreden tijdens het avondprogramma!

https://hermeshouseband.nl

Sport2Bfit

Sport2Bfit

Sport2Bfit zal op het grasveldje naast de ING bank komen te staan met een kraam en demo’s. 
Sport2Bfit is hét sportcentrum in Hazerswoude Rijndijk!
Meer info: https://www.sport2bfit.nu/

Jaarmarkt reclame op stads/streekbussen

Jaarmarkt reclame op stads/streekbussen

Leuk om te weten: Vanaf vandaag zullen er verschillende stads/streekbussen met de Jaarmarkt reclame gaan rijden!

Barry Badpak

Barry Badpak

In 2011 braken ze door met hun hit 'Waar ga je heen met je kamelenteen?' en vanaf dat moment, is datgene wat begon als een grap, uitgegroeid tot de entertainmentact van nu. Inmiddels is Barry Badpak niet meer weg te denken uit de feest-scene en treden ze op van studentenvereniging tot huiskamerconcert en van schuurfeest tot bruiloft en dit jaar: De Jaarmarkt!
https://www.barrybadpak.com/

Jaarmarkt vlaggen hangen...

Jaarmarkt vlaggen hangen...

En de Jaarmarkt vlaggen hangen ook weer in het centrum in voorbereiding op de Grootste Jaarmarkt van NL. Begint het al een beetje te kriebelen?...

The Voice of Holland deelnemer Menno Aben

The Voice of Holland deelnemer Menno Aben

De 19-jarige Menno Aben heeft deelgenomen aan The Voice of Holland en heeft een finaleplaats weten te bereiken. Menno's grote passie is vanaf jongs af aan zingen en mensen entertainen. Hij zing Engelstalig & Nederlandstalig en naast het coveren van muziek maakt hij ook zijn eigen nummers. Menno is de eerste artiest die optreed tijdens het avondprogramma van 19:00-19:30 uur op het Rijnplein!

https://youtu.be/Qs3RcaYyrk4

Een supermooie plantenexpositie

Een supermooie plantenexpositie

Leuk om te weten: Op het Thorbeckeplein zal Plantport Boskoop een groot deel vullen met een supermooie plantenexpositie!

Kermis

Kermis

Dit jaar is de kermis er natuurlijk ook weer!!
Van 13 t/m 18 september in de Thorbeckestraat. De Breakdance en Polyp zijn er als onmisbare attracties ook weer bij! Wat is jouw favoriete attractie op de kermis?

The Faculty op Paradijsplein

The Faculty op Paradijsplein

The Faculty is een zes-koppige coverband die in 2006 is opgericht in Amsterdam, oorspronkelijk als de houseband van de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar staan ze op Het Paradijsplein van 12:00 uur tot 16:00. Be there!
https://www.facebook.com/coverbandthefaculty/

De Bende op Thorbeckeplein

De Bende op Thorbeckeplein

Akoestische feestmuziek mét energie, dat is wat de Bende op straat, in jouw tuin, in de kroeg en dit jaar op de Jaarmarkt brengt. Geniet van vrolijke mash-ups, akoestische bewerkingen in de puurste zin van het woord, en heerlijke wegdroomliedjes. 
Vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur kan je op het Thorbeckeplein van de Bende genieten en misschien wel een liedje meezingen?
https://www.youtube.com/watch?v=dbo3Yo4898c
https://www.facebook.com/debendevaneliende/

Preview aankomend theaterseizoen in Castellum theater

Preview aankomend theaterseizoen in Castellum theater

Op het Rijnplein is dit jaar een magische preview te zien van Doornroosje de musical. In deze volledig nieuwe sprookjesmusical met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Deze musical is leuk voor jong- en oud!
Ook is er een preview te zien van de show 'Starting The Engine' van Jim van der Zee. Naast covers van legendes die hem inspireren, laat Jim ook zijn eigen werk horen. Geniet van Jims warme stem en unieke sound.
Na afloop zijn er Meet & Greets met Sita en Jim van der zee. Allebei de shows zijn aankomend theaterseizoen in Castellum theater te zien.
Neem dus zeker een kijkje bij deze unieke previews van 13:30 uur tot 15:00 uur op het Rijnplein.
www.jimvanderzee.com
www.vanHoorne.com/Doornroosje

Mega stormbaan

Mega stormbaan

In het Burgermeester Visserpark is van 10:00 uur tot 16:00 uur een mega stormbaan te vinden. Wel 21 meter lang en geheel GRATIS!!

JACKY MEETS KIERS

JACKY MEETS KIERS

“JACKY MEETS KIERS’’… Op en top jazzy klanken met de bekende tenorsaxofonist Wouter Kiers. Wouter en zijn band spelen samen met Jacky K, een ervaren zangeres die het publiek weet te raken met haar verrassend warme en krachtige blues/soulstem. Met deze heerlijk swingende combinatie van jazz & blues classics tot recente hits gaat het dak eraf! 
Van 12:00 uur tot 16:00 uur op het Hemaplein
http://www.jacquelinekuperus.nl/bands/
Foto: Arjen van Oosten

Rockadile

Rockadile

De band Rockadile speelt authentieke Rock & Roll / Rockabilly muziek met af en toe een uitstapje richting Country. De bandleden weten met enthousiasme, virtuoze zang, opzwepende contrabas en drums het publiek in beweging te brengen. Van 11:00 tot 14:00 kun je genieten van de muziek van Rockadile On Tour op het Thorbeckeplein.

http://rockadile.nl/

Spectaculaire Mountainbike Trial shows

Spectaculaire Mountainbike Trial shows

Patrick Smit is professioneel trial rider en geeft al jaren spectaculaire Mountainbike Trial shows in binnen- en buitenland. Dit jaar kan je in het Burgermeester Visserpark (van 10:00 uur tot 16:00 uur) zo'n supervette show bijwonen. Aansluitend geeft Patrick Smit mountainbike clinics voor kinderen. Hier wil je bij zijn!
http://www.smittrial.nl/

Vrolijkste Volkszanger van Nederland

Vrolijkste Volkszanger van Nederland

De 'Vrolijkste Volkszanger van Nederland' Marco de Hollander weet met zijn oer Hollandse repertoire het publiek 'in te pakken' en voor zich te winnen. Met nummers als 'Dit wordt een avond' en 'Jij bent de leukste' scoorde hij leuke hits.

Dit jaar treed hij om 16.00 uur op en om 17.00 uur @ Het Rijnplein! in afwisseling met @dewannabiezz

 

Geniet alvast van een voorproefje van Marco zijn nieuwste nummer:'Liefde in je ogen'

https://www.youtube.com/watch?v=9wV6k1pRtDQ&feature=youtu.be

Burgermeester Visserpark

Burgermeester Visserpark

In het Burgermeester Visserpark zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur verschillende GRATIS workshops! 
Er is een te gekke circusworkshop van Circus Movimento, waar je leert omgaan met verschillende circusmaterialen. Maya4kidsparties zorgt voor leuke knutselworkshops en je kan je laten schminken.

De Wannebiezz

De Wannebiezz

Dit jaar ook op het Rijnplein: 'De Wannebiezz'. Met hun ‘Hollandstalige’ liedjesprogramma, hun jarenlange vriendschap en de Hollandse gezelligheid maakt dit trio er altijd een feestje van! Het wordt ongetwijfeld een meezingfestijn met de Wannebiezz! 
Van 15:00 uur tot 17:00 uur op het Rijnplein.
Jij komt toch ook? Hier alvast een voorproefje.
https://www.youtube.com/watch?v=b3XEkRaRPB8
de Wannebiezz

De Kreunende Sluisdeuren

De Kreunende Sluisdeuren

Dit jaar treden de koorleden van 'De Kreunende Sluisdeuren' maar liefst twee keer op! Op het Rijnplein: Van 12:00 uur tot 12:30 en van 12:45 tot 13:15. Dit wil je natuurlijk niet missen!