Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

De Grootste jaarmarkt van Nederland

Programma

plattegrond Jaarmarkt

Klik hieronder op de locatie om het programma te bekijken

Estafette (start op Rijnplein)
AAV’36
Dinsdag 20 sept
Jaarmarktestafette

Na jarenlange afwezigheid is de jaarmarktestafette dit jaar terug van weggeweest. Het zal plaatsvinden op dinsdagavond 20 september 2022. De laatste jaarmarktestafette werd gehouden in 2018 en dit jaar zal de 40e editie van de estafette plaatsvinden! AAV’36, Rotary Club Alphen aan den Rijn en het Scala College organiseren op de vooravond van de jaarmarkt de traditionele jaarmarktestafette.

Dwars door het centrum van Alphen a/d Rijn worden de estafettestokjes meerdere keren gewisseld. Het parcours is geheel autovrij. Gezelligheid en sportiviteit staan voorop tijdens dit leuke evenement.

Kijk voor meer info over het programma, inschrijven e.d. op https://www.aav36.nl/jaarmarktestafette

Burgemeester Visserpark
08:00 – 16:00
Burgermeester Visserpark; van kleedjesmarkt tot gratis workshops en activiteiten voor kinderen

In het Burgermeester Visserpark is genoeg te doen! Van een kleedjesmarkt waar je gratis je spullen kan verkopen (08:00-12:00) tot een reuzestormbaan van 21 meter tot gratis workshops en schminken voor kinderen by Maya (10:00-16:00).

12:00 – 16:00
Spectaculaire Mountainbike Trial show door Patrick Smit

Patrick Smit is professioneel trial rider en voormalig Nederlands Kampioen Mountainbike Trial. Hij geeft al jaren spectaculaire Mountainbike Trial shows in binnen- en buitenland. Dit jaar kan je in het Burgermeester Visserpark zo’n supervette show bijwonen. Hier wil je bij zijn!

Concordiaplein
10:00 – 16:00
Game competitie georganiseerd door GameCentre

meer info volgt

Hemaplein
JP Witteman
12:00 – 16:00
Jacky meets Kiers and the band

Op en top groove, rhythm ’n blues & jazzy klanken met de bekende tenorsaxofonist Wouter Kiers, een veelgevraagde verschijning in de Nederlandse muziekwereld die het publiek opzweept met zijn unieke geluid en opmerkelijke performance. Wouter en zijn band spelen samen met zangeres Jacky, die het publiek weet te raken met haar verrassend warme en krachtige blues soulstem.

www.jackysmusic.nl

Paradijslaan
YouTube
10:00 – 16:00
Walk the plank

Ben jij een echte waaghals? Daag jezelf uit en loop over een 20 cm brede plank op 160 meter hoogte. Walk the plank is de grootste virtual reality hit van het moment.

Door de VR-bril lijkt het levensecht!
Bekijk op youtube voor alvast een voorproefje. Neem van 10:00-16:00 gratis deel aan Walk the plank in de Paradijslaan. Alleen als je durft natuurlijk!!

Deelname :  GRATIS

Action events

Paradijslaan/Kerkstraat
PearlyGates
12:00 – 16:00
PearlyGates – Bluesrock with a hard edge

De band PearlyGates is blues-rock cover band van muziek uit de jaren ’60 tot heden. Met muziek van artiesten als Walter Trout en Gary Moore en van bands als Pink Floyd en Deep Purple, heeft Pearlygates een setlist gecreëerd met een grote diversiteit, die garant staat voor een geslaagd optreden.

http://www.pearlygates.nl/

Rijnplein
F. Hoogreef 2020
12:00 – 12:30
Kreunende Sluisdeuren

Het Shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’ zal dit jaar twee keer optreden op het Rijnplein (12:00-12:30 & 13:00-13:30). Wist je dat het koor al bestaat sinds 1997? Geniet van een meerstemmige vertolking van shanty’s en zeemansliederen!

www.dekreunendesluisdeuren.nl

12:30 – 13:00
N.B.

meer info volgt

F. Hoogreef 2020
13:00 – 13:30
Kreunende Sluisdeuren

Het Shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’ zal dit jaar twee keer optreden op het Rijnplein (12:00-12:30 & 13:00-13:30). Wist je dat het koor al bestaat sinds 1997? Geniet van een meerstemmige vertolking van shanty’s en zeemansliederen!

www.dekreunendesluisdeuren.nl

13:30 – 14:00
Goocheme Goochelshow

Dit jaar op het Rijnplein: de Goocheme Goochelshow! Tommy droomt zijn hele leven al van een carrière als goochelaar en heeft daar werkelijk alles voor over. Helaas loopt niet alles volgens plan en daar kunnen jullie van meegenieten. Met zijn onnavolgbare trucs zorgt hij voor een te gekke show met een heus hahaha huh? -effect.

14:00 – 14:30
Castellum presenteert: Assepoester de musical

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong én oud! Op 26 maart 2023 is deze spectaculaire musical te zien in theater Castellum.

Aansluitend een MEET & GREET met Assepoester!

www.theatercastellum.nl/evenement/26-03-2023/assepoester-de-musical-4.html

14:30 – 14:45
Drums United preview

Drums United brengt met ‘Birth of the Beat’ de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine. Drums United speelt op 26 januari 2023 in theater Castellum. Om 14:30 kan je alvast genieten van een indrukwekkende preview van Drums United op het Rijnplein!

www.theatercastellum.nl/evenement/26-01-2023/birth-of-the-beat.html

14:45 – 15:30
Goocheme Feestshow

Naast de Goocheme Goochelshow is er ook de Goocheme Feestshow voor échte feestbeesten! Tommy is er op gebrand er een feest van te maken, maar of dat ook daadwerkelijk lukt? Hij haalt alles uit de kast om er een gezellige boel van te maken. Doe je mee met de interactieve en vrolijke show waarin ballonnen centraal staan?

15:30 – 17:30
Familie de Bruyn Band

Maak kennis met de spectaculaire showband: Familie de Bruyn!

De verschillende familieleden brengen de muzikale huiskamersfeer overal waar ze worden geboekt. Met een upright piano, bescheiden drumkit, klinkend koper en een paar knusse schemerlampen maakt Familie De Bruyn een muzikaal bruincafé van elke feestelijke gelegenheid groot of klein. En traditiegetrouw geheel op verzoek. Welk nummer zou jij graag willen horen? Met twee sets speelt Familie de Bruyn het hele Rijnplein plat (15:30 & 16:30, om 16:15 pauze band).

familiedebruyn.nl

19:00 – 19:30
Robert Sand

Niemand minder dan zanger Robert Sand zal het spectaculaire avondprogramma op het Rijnplein openen. Robert Sand is al jaar en dag een graag geziene gast op feesten, partijen en evenementen. Met zijn eigen hits als’ Waar doen we het anders voor’ en ‘Het is wat het is’ maakt hij direct sfeer op het podium en op het plein. Daarnaast zingt Robert bekende feest meezingers. Wees op tijd, want een half uurtje Robert Sand is zo voorbij!

19:30 – 20:30
The Night Flight (Night Flight to Rio)

Dé feestband van dit moment staat dit jaar op het Rijnplein! The Night Flight zorgt met een 9-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. De energie die The Night Flight meeneemt werkt aanstekelijk. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show. De band speelt maar liefst twee sets van een uur (19:30-20:30 & 21:00-22:00). Dit wil je niet missen!

20:30 – 21:00
Havenzangers 2.0

Dit jaar spelen de Havenzangers 2.0 het Rijnplein plat! Aanvankelijk was het energieke duo gespecialiseerd in oud-Hollandse zeemansliedjes. De band is vooral in het Nederlandse schnabbelcircuit bekend, maar heeft eind jaren tachtig ook in de Verenigde Staten en Canada getoerd.

www.burolivemuziek.nl/artiest/havenzangers-2-0/

21:00 – 22:00
The Night Flight (Night Flight to Rio)

Dé feestband van dit moment staat dit jaar op het Rijnplein! The Night Flight zorgt met een 9-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. De energie die The Night Flight meeneemt werkt aanstekelijk. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show. De band speelt maar liefst twee sets van een uur (19:30-20:30 & 21:00-22:00). Dit wil je niet missen!

22:15 – 22:45
John de Bever

John de Bever weet met zijn nummer ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ heel Nederland voor zich te winnen. Jij kan het nummer vast meezingen! Maar John de Bever heeft nog veel meer muziek. Uniek aan de sound van John de Bever is zijn geheel eigen stemgeluid. Zijn winnaarsmentaliteit, zijn uitstraling én het feest dat bij elk optreden weer ontstaat, maakt het plaatje compleet. Fantastisch dat John de Bever dit jaar op de Alphense Jaarmarkt zal optreden op het Rijnplein (22:15-22:45). Hier moet je natuurlijk bij zijn!

www.johndebever.nl

23:00 – 23:30
STUK

STUK bestaat uit Giel de Winter (DJ) en Stefan Jurriens (MC). Je zal ze voornamelijk kennen van hun eigen YouTube kanaal StukTV met ruim 2.3 miljoen abonnees, waar ze samen met Thomas van der Vlugt bizarre, grappige en uitdagende content maken. Maar als DJ’s staan ze inmiddels ook bekend om hun hoge party-gehalte en energieke liveshows. Stilstaan is geen optie! Tijdens een set van Stefan en Giel wordt de hele boel gesloopt. Inmiddels hebben ze al op veel grote festivals en in bekende clubs gestaan. Van 23:00-23:30 zal STUK de avond vol muziek en gezelligheid afsluiten. Een ding kunnen we jullie beloven, met STUK gaat het = eraf!!

Stevinstraat
09:00 – 17:00
Antiek-, Boek-, en Curiosa markt

Antiek-, Boek-, en Curiosa markt

Thorbeckeplein
10:00 – 16:00
Heel Alphen Danst

Dit jaar op het Thorbeckeplein: ‘Heel Alphen danst’ onder begeleiding van Master Salsa danser Piet van Leeuwen. Dansscholen uit Alphen aan den Rijn en omstreken kunnen van 10:00-16:00 dans demo’s geven en hun talent laten zien. Ook kunnen ze het publiek kennis laten maken met hun dansstijl. Voor de ruimte, dansvloer en de techniek wordt gezorgd. Naast een leuke ervaring, kan je tijdens ‘Heel Alphen danst’ je dansschool en dansstijl promoten. Het betreft geen danswedstrijd, maar een gezellige demodag voor dansend Alphen.

12:00 – 16:00
Escape Caravan By Triggr Ter Aar

Een heuse mobiele Escape room waarbij je gratis kan deelnemen om doormiddel van raadsels en opdrachten eruit te komen.

Kermis op het CP Mulderveld naast ARC
09:00 – 23:00
Kermis van 16 t/m 21 sept

Tijdens de Jaarmarkt kan je ook dit jaar weer veel plezier maken op de kermis! De kermis is van 16 tot 21 september op het CP Mulderveld naast ARC.

Nieuwe attracties dit jaar:
Speed Booster
Ejection Seat (kogel)

De top attracties van afgelopen corona-editie zijn er ook weer. De ATW 65 meter hoge zweefmolen en de populaire Reactor waar je 4 tot 5 G te verduren krijgt op een ronde schijf die 20 meter hoog gaat.

De jaarlijks terugkerende attracties zijn er ook weer zoals:
Break dance, Caribean beach polyp, Funhouse, Glazen doolhof, X factory

Voor de kinderen:
Buggie ride, Aladdin draaimolen, Trampoline, Familie Achtbaan